Gå til Kontrollpanel (Styringspanel) > Produkter (varer) > Legg til nytt

Trykk på "Advanced Layout Editor":

Skriv inn tittel på produktet. Hvis du ikke har en produkttemplate fra før (som Mediebruket har laget), eller du ønsker å lage en ny, så bygger du malen opp ved å dra de ulike elementene ned i feltet under. "1/1" dekker hele bredden, "1/2" dekker halve også videre.

Når du har delt siden inn i kolonner kan du gå til "Content Elements" og "Media Elements". Dra f.eks. ned en tekstblokk, et bilde eller et galleri. Plasser elementene i den kolonnen du vil .

Hvis Mediebruket har laget en template til deg erstatter du det generelle innholdet med innhold tilknyttet produktet.

Når du har lagt til innholdselement/lastet inn den ferdige templaten trykker du på elementene for å endre de:

Huk av for en eksisterende varekategori, eller legg til en ny i margen til høyre:

Bla ned på siden og fyll ut feltene under "varedata":

Generelt: Fyll ut pris. Her kan du også legge inn tilbudspris senere om det skulle bli aktuelt. Hvis du lar vanlig pris stå kan kunden se førpris også.

Lager: Her kan du velge å administrere varelageret på produktnivå. Huk av for "Enable stock management at product level". Videre skriver du inn antall du har på lager, og bestemmer om det skal være mulig å bestille varen når den er utsolgt.

Hvis du ikke har lagersaldo tilgjengelig kan du velge å ikke huke av for "Enable stock management at product level" og bare bruke på lager/ikke på lager. Da må du selv passe på at du oppdaterer til "ikke på lager" når varen er utsolgt.

Frakt: Velg hvilken frakt som skal gjelde på produktet blant fraktklassene som er lagt inn. Du kan eventuelt legge til nye fraktklasser ved å gå til kontrollpanel > WooCommerce > Innstillinger > Frakt. Se veiledning for å legge til en ny fraktklasse her.

Attributter: Her kan du velge å legge til ulike attributter, som f.eks. andre farger eller størrelser av samme produkt. Velg i såfall at dette er et "variabelt produkt" øverst. Skriv deretter inn navn på attributtet, f.eks. "Farge", og legg til de ulike alternativene med skillemerket " | " mellom. Huk av for at attributten skal være synlig på produktsiden og at den skal brukes for varianter:

Varianter: Under "varianter" kan du legge til attributtene du la til i forrige steg.  Skriv inn pris på hver attributt (farge, str. osv. Du har mulighet til å differensiere, og f.eks. ha kun en farge eller størrelse på salg). Velg om produktvarianten er tilgjengelig på lager.

Avansert: Her kan du velge om det skal være mulig for kunden å legge inn en anmeldelse av produktet.

Under "Fremhevet bilde" nede til høyre laster du opp bilde du ønsker skal vise i nettbutikkoversikten. Galleriet du lagde i sted er bildene som viser inne på selve produktet.

Trykk "Forhåndsvis" eller "Vis" oppe til høyre for å se hvordan produktet ser ut før du publiserer.